KLIK hier voor ABSENT MELDEN Als je het portaal niet kunt bereiken mail je naar je mentor als uitzondering.

HOE WERKT ABSENT MELDEN?

Door je via het portaal vooraf absent te melden geef je aan de administratie, de examensecretaris en je mentor door waarom je absent bent en wanneer. Dit wordt direct verwerkt.

Op dit moment kun je op het portaal kiezen uit:
ZIEK MELDEN
NAAR ARTS
NAAR ZIEKENHUIS
NAAR OPEN DAG
NAAR BEGRAFENIS
GOEDGEKEURD VERLOF *

* Als je vooraf toestemming hebt aangevraagd bij je mentor en die dit vooraf heeft goedgekeurd. Je kunt denken aan bijvoorbeeld: Suikerfeest, familieomstandigheden, huwelijk, etc.

Ben je minderjarig dan dienen je ouders wettelijk je absentie schriftelijk ons te bevestigen via je mentor en staat op het portaal het vinkje AAN zodat je ouders alle informatie mag lezen. Ben je meerderjarig kun je zelf je ouders toegang geven tot verzuim- en cijferinformatie door het vinkje AAN te zetten op het portaal.

Het VAVO College is verplicht absentie aan DUO en het RMC te melden.

Als je via de telefoniste de studentenadministratie belt dan verwerkt die je melding achteraf. Hierdoor kan je melding te laat zijn in het systeem waardoor je toch 'afwezig (ongeoorloofd)' staat geregistreerd. Je mentor kan dit voor je herstellen.

De vrijdag voor een examenweek stopt het rooster van de lessen. De week erop zijn de examens. Je kunt je dus vanaf die vrijdag absentmelden voor examens. Heb je jezelf eerder ziekgemeld dan zul je dat dus voor het eerste examen opnieuw moeten doen. De vrijdag van de examenweek start weer het lesrooster en kun je je weer absentmelden voor lessen..

Een docent kan als de les begint een student alleen ‘aanwezig’ of ‘afwezig’ melden. Bij ‘afwezig’ wordt door Schoolfit automatisch een mail gestuurd naar ouders/verzorgers ter informatie. Ben je meerderjarig dan kun je dit laten uitzetten via de studentenadministratie.

Je moet bij je mentor zijn als je ten onrechte op ‘Afwezig (ongeoorloofd)’ staat.

Als je bij theorie-examens in de examenweek absent bent:
- moet je alles inhalen in examenweek 4 (dat mag als je met geldige reden bent afgemeld)
- mis je de bonus om te mogen herkansen.

Herkansen is de beloning als je niet hoeft in te halen én je minimaal 80% aanwezig bent geweest.
Voor ieder vak kun je 1 theorie-examen naar keuze herkansen mits je aan de voorwaarden voldoet.

Inhalen OF herkansen gebeurt in de 4e toetsweek mits je aan de voorwaarden voldoet.

Zowel inhalen als herkansen dien je na de 3e toetsweek aan te vragen door middel van de mail die je na de toetsweek ontvangt.

Bij Centrale Examens dien je direct persoonlijk contact op te nemen met de examensecretaris. Lukt het niet via de receptie dan kun je gebruik maken van "bel-mij-terug" op deze website.

KLACHTEN EN BEROEP
Als je met je docent en daarna met je mentor er niet uitkomt kun je in een brief een verzoek of klacht indienen bij de examencommissie. Je krijgt binnen vier weken antwoord. Indien je met de uitslag niet eens bent kun je beroep aantekenen bij de commissie van beroep (kijk hiervoor in het Examenreglement/PTA).